A Rákos és Kardiovasz-kuláris Betegségek Osakai Központ-jának kutatói megerősítették,
hogy a spirulina kivonat szedése pozitív hatással lehet a szervezetben a rák ellen harcoló immunsejtek képződésére.
Állatokon végzett, illetve egyéb kutatások bizonyították évtizedeken át a spirulina immunrendszer-aktiváló hatásait. Ez utóbbi tanulmány szerint a spirulina egy meleg vizes kivonatának szájon át történő szedése elősegítette az immunrendszer számára, hogy a természetes pusztítóknak (natural killer) nevezett sejteket állítson elő, amelyek a rák ellen küzdő immunsejtek. Önkéntesek vérének elemzésével a csoport kimutatta, hogy jelentősen megnőtt a termelt NK sejtek száma, valamint, hogy az ilyen NK sejtek pusztító képessége is fokozódott.
Míg több kutatás szükséges ezen eredmények megerősítésére és kiegészítésére, ez a tanulmány megmutatta, hogy a spirulina rendelkezik a rák elleni küzdelem lehetőségével.
Az is
nyilvánvaló, hogy a spirulina szedése
védelmet adó, természetes pusztító
sejtekkel vértezi fel a szervezetet, amelyek azonnal kifejthetik
tevékenységüket a rákos sejteken, mihelyt
azok kialakulnak, így megelőzve a rák
támadását.
Egy tudományos értekezésben japán
tudósok azt állították, hogy a
súlyos cukorbetegségben szenvedőknél a
spirulina 8 heti szedése után a cukorérték
az enyhe lefolyású cukorbetegek szintjére
csökkent.
Az értekezésben azt is leírták, hogy Japánban sokan szednek spirulinát, és 45%-a pácienseknek a szert különböző betegségek ellen szedi, a 25%-a pedig cukorbetegség ellen.
A klinikai megfigyelések igazolták náluk, ha a spirulinát a cukorbetegség tüneteinek mérséklésére veszik be, meglepően jó eredményt lehet elérni.